Annonce:


Royal Copenhagen
Royal Copenhagen (også kaldet Den Kongelige Porcelænsfabrik) blev grundlagt i 1775. Det er en af Europas ældste producenter af porcelæn og et verdenskendt brand.

Fabrikken blev etableret 1775 i en tidligere post- og gæstgivergård i Købmagergade i København under protektion af enkedronning Juliane Marie og har siden kunnet kendes på sit karakteristiske logo med tre bølger, som symboliserer Danmarks tre store indre farvande: Øresund, Storebælt og Lillebælt.

Fabrikken blev grundlagt af apoteker Frantz Heinrich Müller, som fik monopol på at drive den i 50 år. Fabrikken kom på private hænder i 1868, og i 1882 blev den overtaget af den successfulde fajancefabrik Aluminia på Christianshavn, ledet af Philip Schou. Kort efter Aluminias overtagelse blev produktionen flyttet til en moderne produktionsbygning på Aluminias arealer på hjørnet af Smallegade og Søndre Fasanvej på Frederiksberg.

Blandt de mest kendte mønstre er (original producent i parentes):

* Flora Danica (porcelæn), Musselmalet, Blå Blomst, Henriette, Saksisk Blomst, Vifte, Gemina og Gemma (Royal Copenhagen)

* Empire, Offenbach, Sommerfugl og Måge (Bing & Grøndahl)

* Tranquebar og Blå Kant (Aluminia)Kategorier på sider:

Kongeligt porcelæn Musselmalet Porcelæns toiletter Porcelæns lysestager Gaveideer Porcelæns legetøj Flytning af porcelæn Porcelæns badekar Royal Copenhagen Porcelæns lamper Lamper Keramik Flora Danica Brugskunst Porcelænsfabrik Danmark Porcelænsmaling Kampagnetilbud Keramik Porcelæns vaske Bolig ting Atelier porcelæn Rengøring af porcelæn kaffekopper Royal copenhagen Gode råd om porcelæn Aida porcelæn Bing og Grøndahl Porcelæn
 
 
 Du er her: Porcelæn - Bolig Porcelæn - - Hvad er Porcelæn en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.