Annonce:


Keramik
Keramik er en fællesbetegnelse for produkter, der er fremstillet af brændt ler. Leret formes, tørres og brændes i en ovn ved temperaturer mellem 700 og 1500 °C.

Ved temperaturer under ca. 1050-1100 °C sker der kun en sintring af leret. Leret bliver herved fast og bestandigt overfor vand, men det er stadig porøst. Dermed er det kun delvist vandtæt og det er ikke bestandigt overfor frost. Ved højere temperaturer sker der derimod en egentlig smeltning af de enkelte partikler i leret. Keramikken bliver dermed helt vandtæt, og kan således også modstå frost.

Afhængigt af den anvendte lertype og brændingstemperatur skelnes mellem en række forskellige typer af keramik. Hertil hører:

* raku
* lertøj
* fajance
* stentøj
* porcelæn
* Teknisk keramik

Keramikken kan på overfladen være belagt med et lag af keramisk glasur. Glasuren består af en lerblanding med et lavere smeltepunkt. Derved får keramikken en vandtæt overflade. Samtidig kan glasuren fungere som dekoration.

Kategorier på sider:

Keramik Porcelæns badekar Flytning af porcelæn Porcelænsmaling Porcelæns vaske Brugskunst Porcelænsfabrik Danmark Musselmalet Lamper Porcelæn Porcelæns lysestager Royal Copenhagen Royal copenhagen Kongeligt porcelæn Rengøring af porcelæn kaffekopper Bing og Grøndahl Atelier porcelæn Gode råd om porcelæn Porcelæns lamper Bolig ting Porcelæns legetøj Aida porcelæn Gaveideer Kampagnetilbud Keramik Porcelæns toiletter Flora Danica
 
 
 Du er her: Porcelæn - Bolig Porcelæn - - Hvad er Porcelæn en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.