Annonce:


Flora Danica
Flora Danica er et spisestel der blev udviklet af Den kongelige Porcelænsfabrik, nu Royal Copenhagen sidst i 1700-tallet. Det var meningen at det skulle være gave en fra den danske kong Christian 7. til den russiske kejserinde Katharina 2., men hun døde inden det blev færdigt. Stellet blev taget i brug 29. januar 1803 til kongens fødselsdag.

Udformningen af Flora Danica-stellet blev et livsværk for en en af tidens største porcelænsmalere, Johann Christoph Bayer. Han startede i 1790 og arbejdede med det i 12 år, da det blev afbrudt på kongelig ordre i 1802, men da kunne de levere et stel med de 1.802 forskellige håndformede og håndmalede porcelænsdele som stellet består af. Stellet er dekorereret med billeder af 700 forskellige vilde planter, der er udvalgt fra det gamle opslagsværk "Flora Danica".

Kategorier på sider:

Brugskunst Lamper Flytning af porceln Gaveideer Rengring af porceln kaffekopper Royal copenhagen Musselmalet Porcelns badekar Kampagnetilbud Porcelns lysestager Porcelns legetj Kongeligt porceln Keramik Royal Copenhagen Bing & Grndahl Flora Danica Gode rd om porceln Porceln Porcelnsmaling Porcelns toiletter Atelier porceln Porcelns vaske Porcelns lamper Aida porceln Bolig ting Porcelnsfabrik Danmark Keramik


 Du er her: Porcelæn - Netannoncer Porcelæn -