Annonce:


Flora Danica
Flora Danica er et spisestel der blev udviklet af Den kongelige Porcelænsfabrik, nu Royal Copenhagen sidst i 1700-tallet. Det var meningen at det skulle være gave en fra den danske kong Christian 7. til den russiske kejserinde Katharina 2., men hun døde inden det blev færdigt. Stellet blev taget i brug 29. januar 1803 til kongens fødselsdag.

Udformningen af Flora Danica-stellet blev et livsværk for en en af tidens største porcelænsmalere, Johann Christoph Bayer. Han startede i 1790 og arbejdede med det i 12 år, da det blev afbrudt på kongelig ordre i 1802, men da kunne de levere et stel med de 1.802 forskellige håndformede og håndmalede porcelænsdele som stellet består af. Stellet er dekorereret med billeder af 700 forskellige vilde planter, der er udvalgt fra det gamle opslagsværk "Flora Danica".

Kategorier på sider:

Bolig ting Royal Copenhagen Atelier porcelæn Porcelæns legetøj Porcelæns toiletter Flora Danica Porcelæns badekar Kampagnetilbud Keramik Kongeligt porcelæn Flytning af porcelæn Lamper Gaveideer Rengøring af porcelæn kaffekopper Porcelæns vaske Porcelæns lysestager Porcelæns lamper Aida porcelæn Royal copenhagen Bing og Grøndahl Porcelænsmaling Keramik Brugskunst Gode råd om porcelæn Porcelæn Porcelænsfabrik Danmark Musselmalet
 
 
 Du er her: Porcelæn - Bolig Porcelæn - - Hvad er Porcelæn en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.